Få hjälp, beställ förbrukningsmaterial och hitta manualer

På den här sidan finner du manualer och vanliga frågor & svar som hjälper dig med ditt kassaregister. Du kan även se vilka thermorullar som passar din kassa.

Ladda ned: Kundmanual | Lathund

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Vid dagsavslut får jag inte ut något kvitto. Kassan stannar vid SD-korts menyn.

Detta betyder att det är något problem med SD kortet som sparar den elektroniska journalen. Man kan göra två saker för att lösa detta. Skapa en ny katalog på det befintliga SD kortet eller sätta in ett nytt minneskort om det befintliga gått sönder. Man kan köra ca ett år på ett minneskort innan man måste skapa en ny katalog.

Nedan kommer en beskrivning på hur man gör.

Skapa folder (skall göras ca 1 gång per år)

1. Tryck på MODE-knappen högst upp i högre hörnet

2. Gå ner till SD-KORT längst ner i menyn

3. Gå in i FOLDERKONTROLL

4. Välj SKAPA FOLDER

5. Tryck på någon/några siffror för att skriva in ett namn. T.ex. nummer 8 för att få ett A. Tryck två gånger på 8 för att få ett B. (Man skriver som man skriver SMS)

6. Bekräfta med ENTER eller KONTANT

7. Gå in på VÄLJ FOLDER  och välj den foldern som du nyligen skapade

8. Gå ner till den folder/katalog som du skapat och tryck ENTER eller KONTANT

9. Tryck på knappen CANCEL ett par gånger tills du är tillbaka till försäljningsläge

Om du inte kunnat slutföra dagsavslutet på ditt kassaregister dagen innan pga att kassaregistrets journalminne inte kunnat sparats på SD-kortet är du tvungen att utföra ytterliggare steg för att kassaregistret skall kunna fungera som normalt igen. Fortsätt då med följande steg;

a. Klicka på MODE högst upp till höger

b. Gå in på SD-KORT längst ner i menyn med hjälp av pilarna

c. Gå in E-JOUNAL

Vid nytt minneskort (endast SD-kort – ej kompatibel med SDHC)

1. Tryck på knappen MODE högst upp i det högra hörnet

2. Gå ner med pilarna till SD-KORT(SD-MODE). Tryck sedan ENTER eller KONTANT

3. Välj FORMATERA. Välj OK

4. Välj SKAPA FOLDER

5. Tryck på någon/några siffror för att skriva in ett namn. T.ex. nummer 8 för att få ett A. Tryck två gånger på 8 för att få ett B. (Man skriver som man skriver SMS)

6. Bekräfta med ENTER eller KONTANT

7. Välj VÄLJ FOLDER

8. Gå ner till den folder/katalog som du skapat och tryck ENTER eller KONTANT

9. Tryck på knappen CANCEL ett par gånger tills du är tillbaka till försäljningsläge

Om du inte kunnat slutföra dagsavslutet på ditt kassaregister dagen innan pga att kassaregistrets journalminne inte kunnat sparats på SD-kortet är du tvungen att utföra ytterliggare steg för att kassaregistret skall kunna fungera som normalt igen. Fortsätt då med följande steg;

a. Klicka på MODE högst upp till höger

b. Gå in på SD-KORT längst ner i menyn med hjälp av pilarna

c. Gå in E-JOUNAL

Fel belopp visas på kvittot vid dagsavslut

Kontrollera att du gjort dagsavslut de föregående dagarna. Om du glömmer bort att göra dagsavslut tex. en onsdag och skriver sedan ut dagsrapportern på torsdag kväll så kommer inte beloppen för dagens försäljning stämma. Beloppet på dagsavslutet kommer då innehålla information om försäljningen från både onsdag och torsdag. Det går inte att skriva ut någon ny dagsrapport för dessa dagar utan du får skriva på dagsavslutet att det innehåller två dagar, tex den 20/2 och 21/2 och förklara detta för din revisor.

Dagsavsluten har samma löpnr och siffrorna verkar inte stämma

Då har du svarat nej vid fråga om nollställning vid dagsavslut. Då följer försäljning från föregående dag med till nästa dag och beloppet blir fel. För att få ut rätt belopp för dagens försäljning kan du titta på det föregående dagsavslutet och se vad beloppet var då och sedan drar du bort den summan på den aktuella rapporten för att få fram försäljning för aktuell dag.

Det saknas dagsavslut för vissa datum

Då har du glömt att göra dagsavslut dessa dagar. För att kontrollera vilka dagar du glömt att göra dagsavslut kan du kontrollera löpnummren på dagsavsluten. Löpnummret hittar du upptill på dagsavlutet.

Tex. föregående dagsrapport, måndagen den 18/2 skrevs dagsrapport ut med löpnr: 698.
Senaste dagsrapport, torsdagen den 21/2 skrevs dagsrapport ut med löpnr: 699.
Här ser du att du glömt att göra dagsavslut tisdag 19/2 och onsdag 20/2 eftersom löpnummren är i följd. Beloppet på senaste dagsavlut blir därför fel.

Om du har tappat bort ett dagsavslut så går det inte att återställa. Dock kan den upptäckas i journalen.

Kassaregistret skriver ut blanka kvitton

Kontrollera stegen nedan

1. Du har satt i papperet åt fel håll. Vänd på rullen och försök igen.

2. Du har ett felaktigt kvittopapper i. Det måste vara thermopapper eftersom kassan bränner texten på papperet.

3. Skrivaren kan vara trasig. Klicka på felanmälan nedan så kan finner du våra kontaktuppgifter och kan även skapa en felanmälan direkt på sajten.

Kassan säger åt mig att jag skall ansluta kontrollenhet vid användning

När detta felmeddelande dyker upp så kan inte kassan ansluta till eran kontrollenhet. Felet kan bero på att en kabel till kontrollenheten har åkt ut eller att ett problem har uppstått med kontrollenheten. Dem flesta problemen avhjälps genom att utföra stegen nedan.

1. Kontrollera att alla kablar sitter i. En kabel skall gå mellan kontrollenheten till kassan. Från kontrollenheten skall det gå en kabel till kassan och en kabel för eluttag.

2. Kontrollera att kontrollenheten lyser eller blinkar grönt. Om kontrollenheten blinkar eller lyser rött, prova starta om kontrollenheten genom att bryta strömförseln till den och vänta i 15 minuter. Koppla därefter in han igen och prova gör ett provköp.

3. Om problemen kvarstår ber vi dig att kontakta oss genom att klicka på fliken ”Felanmäl” nedan. Du kan kontakta oss genom kontaktuppgifterna som du finner där alternativt göra en felanmälan på en gång till våra tekniker direkt från vår sajt.

FÖRBRUKNINGSMATERIAL

VILKET KVITTOPAPPER GÄLLER FÖR KASSAN?
57mm
Maximal kvittobredd
50m
Maximal kvittolängd
7SEK
Pris per rulle. Gäller vid köp av kartong. 60st rullar per kartong.

FORTFARANDE BEKYMMER?

FYLL I DINA UPPGIFTER NEDAN SÅ RINGER EN AV VÅRA SUPPORTMEDARBETARE UPP DIG

Företagsnamn

Ditt namn (obligatoriskt)

Ditt telefonnummer (obligatorisk)